Wetenschappelijke conferenties
‘Representing Embodied Expertise. Anorexia and the Celebrity Athlete’s Lifestyle Advice’, The Ideal Body: Perceptions of Perfection from Early Modernity to the Present, 30 juli 2020, Cambridge University.
‘Scientisation, Differentiation, and Frustration: The Divide Between the Dutch Nutrition Education Bureau and Consumers, 1945-1975’, HLCS Congress: Is Europe Inclusive?, 14 november 2019, Radboud University.
‘Het Voorlichtingsbureau voor de Voeding en het aanpassen van de levensstijl als morele opdracht, 1945-1980’, Neoliberalisme: De Zichtbare hand, 30 augustus 2019, Universiteit Utrecht.
‘From “nutrition for sportspersons” to the popularization of “athletic lifestyles”: Government and the struggle over healthy living (1945-1980)’, NASSH Congres, 25 mei 2019. Boise, Idaho.
‘“Bordering”, local pride, and the historical limits of cultural transfer in Dutch football’, CESH Congres, 9 december 2017, Universiteit van Straatsburg.
‘Voetbalclubs, stadsimago’s en culturele differentiatie: De historische identificatie met rivalen N.E.C. en Vitesse’, Historicidagen, 25 augustus 2017, Universiteit Utrecht.
‘“Spelen met traditie”: Provinciale voetbalidentiteiten in Gelderland en Friesland’, Tussen Buorskip en Global Village: Sport en Identiteit in Friesland, 10 februari 2017, Mulier Instituut/Fries Genootschap.
‘The Hay Box, or Slow-cooking Avant-la-lettre: Changes in the Cultural Significance and Practical Use of our Kitchen Technology, 1900-2015’, Amsterdam Symposium for the History of Food, 15-16 januari 2016, Universiteit van Amsterdam.
‘The Normalisation of Innovation: The Image of Canned Foods in the Netherlands, 1950-1985’, Embodied Encounters Conference: Exploring the Materialities of Food ‘Stuffs’, 20-22 mei 2014, University of Wales Trinity Saint David.
‘Huishoudens en Microkrediet in Nederland 1600-1900’, De Macht en Onmacht van Kredietmarkten, 28 oktober 2011, Universiteit Utrecht.
Populair-wetenschappelijk
‘Sportvoeding en gezondheid in de twintigste eeuw’, Design Museum Den Bosch Summer School, Den Bosch, 28 oktober 2018.
‘Voedselverpakking en food design. Een korte geschiedenis van onze eetgewoonten’, Design Museum Den Bosch Summer School, Den Bosch, 22 juli 2018.
‘Een ongevaarlijk avontuur. De popularisering van “buitenlands” eten in Nederland’, Historische Studie Vereniging Leiden/Studievereniging Sinologie, Leiden Universiteit, Leiden, 6 juni 2018.
‘“Onder de lief’lijke kleur blauw-wit”: Vitesse als vertegenwoordiger van de stad Arnhem’, Prodesse Conamur Historische Vereniging Arnhem, 24 februari 2017.
‘De stad en regio als Gelderse voetbaleilanden’, Presentatie Jaarboek Numaga, 26 november 2016.
‘Gelderland verdeeld of verenigd? De historische rol van de provincie in de strijd tussen voetbalclubs’, Gelderse Landdag, Zutphen, 29 oktober 2016.
‘Waar Nijmegen ophoudt en Arnhem begint: de rivaliteit tussen N.E.C. en Vitesse’, Radboud in de Stad, Nijmegen, 15 oktober 2016.
‘De voedselketen’, Food Academy Young The Hague, 1 oktober 2015.
‘De opkomst van de kant-en-klaarmaaltijd’, Hoge School van Amsterdam Voeding & Diëtetiek Zomersymposium, 23 juni 2015.