Over Jon Verriet

jon verriet foto

Tijdens mijn masteropleiding Cultural History aan de Universiteit Utrecht raakte ik gefascineerd door de voedselgeschiedenis. Daarom schreef ik mijn masterscriptie over onze eetgewoonten. De hoofdvraag: waarom werd de kant-en-klaarmaaltijd niet al eerder een succes?

Na mijn studie werkte ik een aantal jaren voor projecten aan verschillende universiteiten. Dit leidde tot een aantal lezingen en publicaties over onze voedselgeschiedenis. In deze jaren hield ik me bezig met allerlei deelvragen: wat is het belang van de factor gemak, en hoe zwaar weegt gezondheid? En wat trekt de Nederlander aan in ‘exotisch’ eten? De hoofdkwestie was echter altijd: waarom eten wij wat we eten? Als u antwoord wil op deze vragen, kunt u ze vinden in het bovenstaande menu.

Op 22 juni 2022 ben ik gepromoveerd aan de Radboud Universiteit. Ik ontving mijn doctoraatstitel voor mijn onderzoek naar de promotie van gezonde levensstijlen in Nederland. Ik wilde laten zien dat juist aan onze meest basale handelingen belangrijke ideeën en waarden ten grondslag liggen. U kunt meer te weten over dit project door…

…dit interview voor Brainwash te lezen.

…dit fragment van OVT op NPO1 te luisteren (20 min.).

…deze aflevering van de Onder Doctoren podcast te luisteren (113 min (!)).

…of door het hele boek te lezen! (in het Engels)

jon verriet email contactgegevens

jon verriet research gate contactgegevensjon verriet academia contactgegevensjon verriet linkedin contactgegevens